10 Ağustos 2007 Cuma

transformers-armada




Evet 90larda çocuk olan birçok insan için bu başlığın büyük bir önemi vardır sanırım...

80lerde marvel comics in çıkarttığı bu muhteşem seri o zamanlarda en az spider-man kadar meşhurdu.

Çizgi filmi 90lı yıllarda star kanalında yayınlanmıştı.

Bu transformers ı açıklamak gerekirse; cybertron isimli bir gezegende yaşayan bu robotumsu arkadaşlar autobotlar ın gezegeni korumasıyla muhteşem bir hayat yaşamaktadırlar, ancak bu autobotlar düşmanları deception larla ezeli bir rekabet içindedirler... bu arkadaşlar şekil değiştirebilirler, örneğin autobotların başındaki optimus prime bir tıra, deceptionların başındaki megatron ise bir tank a dönüşebilmektedir.

Asıl açıklamak istediğim transformers marveldan ayrıldıktan sonra dreamwave isimli yayın şirketinin altında yayınlanmaya devam etti ve burda 2 çok önemli seri yayınladı bunlardan biri transformers-armada diğeri transformers-energon şimdi size armadayı açıklamak istiyorum.


İlk sayılarda Chris Sarracini nin yazdığı, James Raiz in çizdiği, Rob Armstrong ve Erik Sander ın renklendirdiği armada. Daha sonra Simon Furman, Don Fiueroa, Guido Guidi nin elinden geçiyor. Hikaye ve çizim olarak gerçekten çok iyi, tabi yüzyılın çizgiromanı değil ama bence transformers sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir seri...

Hikayesine değinecek olursak; cybertron gezegeninde barış hakimken, deception lar birden mini-con* köylerine baskınlar yapıp güçsüz mini-con ları kaçırarak onları köle gibi kullanmaya başlıyorlar. Bir saldırıda ellerinden kurtulan “sparkplug” isimli mini-con başka mini-con lar tarafından kurtarılıyor ve onu kurtaranların yaptığı bir uzay gemisi ile deception üssüne gidip diğer mini-con ları kurtarıyor. Geri dönerken oluşan bir kaza sonucu dünyaya düşüyorlar ve milyonlarca yıl yeraltında kalıyorlar. Günümüz zamanında bu gemiyi yanlışlıkla bulan birkaç genç onları uyandırıyor.

Hala mini-con ların peşinde olan megatron ve deceptionlar onları durdurmaya çalışan optimus prime ve autobotlar. Dünyaya geliyor ve şenlik başlıyor...

*mini-con: transformerlardan daha küçük ve güçsüz ama onlarla birleştiklerinde onlara muazzam bir güç sağlağan küçük robotlar, teknik işlerde çok başarılılar tamirat olsun, imalat olsun ellerinden her iş geliyor.


Hiç yorum yok: